Vi föreläste på mässa

I torsdags var det dax för en mässa som SESAM anordnade. Den var till för arbetslösa och anordnare av sysselsättningsplatser. Det var inte mycket folk som hade dragit sig dit. Dagen var fylld av olika föreläsningar och vi var en av föreläsarna. Vi berättade om vår verksamhet och hur vår framtid ser ut. Flera utställare fanns på plats och informerade om sin egna verksamhet.


Foton: Stefan FalkelindLäs även andra bloggares åsikter om ,

Mötesplats Krokom på besök

Vi tar gärna emot studiebesök. ABF:s Mötesplats Krokom kom på besök i onsdags. De berättade vilken verksamhet de sysslade med och hur deras lokal var. Vi berättade om hur vi jobbar.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om

Vi deltager på konferens

På torsdag kommer vi att deltaga på en konferens. Det är om projektet SESAMs arbete för att utveckla individanpassade sysselsättningsplatser inom den sociala ekonomin i Jämtland och Västernorrland. Vi kommer dels att hålla en föreläsning om vårt arbete på mötesplatsen och vi kommer att ha informationsbord. Kom och träffa oss.Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vi ordnade Julgran till Torvalla centrum

Tillsammans har vi ordnat en julgran till Torvalla centrum. Vi fick besked av Östersunds kommun, av en ren slump, att det finns en gran där. Idèn om en julgran kom vi på för ett antal veckor sen. Kontakt togs med kommunen men vi fick inga svar om de kunde bekosta att gräva ned ett fundament för julgranen. Inte heller om de kunde betala trädet. Tiden rann iväg så vi la ned projektet. Men tackvare vårt arbete så har kommunen fixar en julgran till Torvalla centrum. Härligt.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Nya lokalen

Nu är det klart, vi har fått en ny mötesplats lokal. Så här ser det ut i den just nu. Den förre hyresgästen ska bara flytta ut sina grejor sen kan vi flytta in där. Lokalen ligger i Torvalla gallerian.


Foton: Stefan Falkelind
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Nya dartpilar

Nu finns det splirrans nya dartpilar till darttavlan. Vi gick in på Intersport inne istan. M och H stod med försäljaren och funderade på om de skulle köpa några pilar eller inte. Då föreslog säljaren att göra upp en deal. Det slutade med ett köp och ett bra pris.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Spela dart

Nu har vi satt upp darttavlan i lokalen. Du är välkommen till oss och spela dart. Ta med dig några polare och du kan även ta en fika samtidigt.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fixar med lokalritningen

Nu sitter M och H och håller på att fixa med ritningen på den nya lokalen som vi vill ha. Det är mycket pusslande med måtten hit och dit. Det tar sin tid.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Handledarutbildning

I fredags var vi på den första dagen på en handledarutbildning. Det är projektet Sesam som anordnar den tillsammans med ABF JH. Syftet är att vi sen ska kunna vara handledare för de såkallade Fas 3 arbetslösa. En matnyttig dag där kontakter knöts. Ytterligare dagar kommer senare.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Besök från Dalarna

Igår fick vi besök från Dalarna. En kille från ABF Dalarna, Stefan Strömberg, ville intervjua oss som jobbar här. Han jobbar med ett projekt som heter Jobbkraft. Resultatet blir en skrift om hur ABF:s mötestplatser fungerar runt om i Sverige. Vi här i Torvalla blev utvald. Det känns himla roligt att vi blev utvalda. Spännande att läsa skriften sen.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

RSS 2.0