Mötesplats Cafè Torvalla smygöppnar

Mötesplats Cafè Torvalla smygöppnar på Tisdag den 1 mars. Kom och besök vår nyrenoverade lokal som finns mitt i Torvalla centrum, i gallerian. Här kan du bland annat ta dig en fika i en mysig miljö. Vi säljer billiga böcker och konsthantverk. Gratis surfmöjligheter erbjuder vi också. Öppet 10 -15.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Studiebesök i Strömsund

I tisdags gav vi oss iväg på studiebesök. Målet var C Närservice som ligger mitt i Strömsund. Det är ett socialt företag som bland annat erbjuder hushållsnära tjänster men även skogsröjning och arkivering av gamla kyrkoböcker. Förutom det så ger de ut en tidning som riktar sig direkt till företag i Strömsunds kommun.Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Resultat Fas3

Många fler lediga jobb, en ökning av antalet personer som fick arbete och färre nya arbetslösa. Under januari månad anmälde landets arbetsgivare 62 000 lediga platser till Arbetsförmedlingen. Det var 20 000 fler än för ett år sedan. I slutet av månaden var 409 000 personer öppet arbetslösa eller deltog i program med aktivitetsstöd. Det är 8,5 procent av arbetskraften. För personer i Fas3 är det 1% som får jobb.

Sedan starten av Mötesplats Torvalla den 28 april 2010 har 12% gått vidare till arbete av totalt 9 Fas3:are.  Det finns förnärvarande en person som kontinuerligt är ute på arbete.

Av totalt 5 medarbetare på Mötesplats Hammarstrand, som startades 17 november 2010, har resulterat till att 20% gått vidare till arbete.Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Reportage om oss

Idag fick vi besök av en journalist från tidningen 100% Östersund. De var intresserade att skriva om mötesplatsen. Självklart så bjöd vi på kaffe och bulle. Resultatet får vi se den 26 februari.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,


Här finns vi

Vi finns i Torvalla centrum. Vår lokal finns i Torvalla gallerian. Tag någon av följande bussar från Östersunds centrum: 4:an, 6:an eller 14. Kliv av vid hållplats Torvalla centrum.
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ombyggnad del 6


Foton: Stefan Falkelind
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,Ombyggnad del 5


Foton: Stefan Falkelind
Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Politikerbesök

I måndags fick vi besök av riksdagskvinnan Marie Nordèn (s). Hon ville prata med oss som arbetar här på Mötesplats Torvalla, om hur vi ser på att vara inne i sk. Fas 3 och om vår verksamhet här. Hon sitter som ledamot i Finansutskottet och som suppleant i Näringsutskottet. Marie Nordèn bor även här i Jämtland.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ombyggnad del 4


Foton: Stefan Falkelind
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0